tshirtsandmore.nl

Zeefdruk of juist digitale druk?

U wilt graag sportkleding laten bedrukken voor uw team, met een logo aan de voorzijde en de naam van de spelers aan de achterzijde. Tijdens het bestellen kiest u alle gewenste opties, totdat u bij de druktechniek aankomt. Digitale druk of zeefdruk? Welke keuze is voor uw bestelling verstandig? De keuze voor de juiste druktechniek hangt af van verschillende factoren, zoals de gewenste oplage en de kwaliteitseisen. Tshirtsandmore legt uit:

Zeefdruk op textiel

 

De zeefdruktechniek is een veelgebruikte druktechniek voor textiel. Zeefdruk is alleen mogelijk op vlakke oppervlaktes, daarom is het een betrouwbare manier om bijvoorbeeld kleding te bedrukken. Een zeefdrukraam, voorzien van gaas, bevat een lichtgevoelige laag. Het gekozen ontwerp wordt op het gaas gelegd en daarna wordt er een film van het ontwerp op het gaas gelegd. Uiteindelijk komt de inkt via het gaas op het textiel terecht. De kwaliteit van deze druktechniek is zeer hoog. Omdat de medewerkers van Tshirtsandmore meer tijd nodig hebben wanneer er voor zeefdruktechniek wordt gekozen, zijn de kosten voor deze techniek bij kleine oplages hoger. Het is daarom aan te raden om bij kleine oplages van bijvoorbeeld T-shirts of sweaters voor digitale druktechniek te kiezen.

Digitale druk op textiel

 

Kiest u voor een fullcolour bedrukking van bijvoorbeeld een logo? Of wilt u een foto op de kleding laten bedrukken? Dan is het verstandig om te kiezen voor de digitale druktechniek. De druktechniek wordt de laatste jaren steeds vaker toegepast en is geschikt voor kleine oplages, omdat de kosten dan aanzienlijk lager liggen dan bij zeefdruk. Digitaal drukken biedt veel flexibiliteit en volop mogelijkheden om de bedrukking te personaliseren. Daarnaast worden er minder kosten gemaakt omdat alles digitaal kan worden aangestuurd en er geen tijdrovende zeeframen en films nodig zijn. 

Even op een rijtje…

 

Tshirtsandmore heeft de verschillen tussen zeefdruk en digitale druk nog een keer voor u op een rij gezet:

 

Zeefdruk

 

Digitale druk

- Geschikt voor grote oplage   - Geschikt voor kleine oplage

- Kosten per product dalen als de oplage stijgt

  - Zeer geschikt voor fullcolour bedrukken
- Hoge drukkwaliteit  

- Flexibel in te zetten en eenvoudig te personaliseren

 

 

 

 


Passend advies!

 

Wilt u graag meer informatie over de druktechnieken van Tshirtsandmore? Neem contact met ons op via info@tshirtsandmore.nl of 0314 – 33 27 73. Wij voorzien u graag van passend advies.