tshirtsandmore.nl

Tips voor het wassen van bedrukte kleding

Bij Tshirtsandmore kunt u terecht voor het bedrukken van onder andere T-shirts, hoodies, polo’s of sportkleding. Het is natuurlijk zonde als de bedrukte kleding snel verkleurd of als er bijvoorbeeld scheuren in de bedrukking ontstaan, omdat er tijdens het wassen van de bedrukte kleding geen rekening wordt gehouden met de wasvoorschriften. Daarom heeft Tshirtsandmore enkele tips voor u op een rij gezet:

 

 • Begin met een handwas

  Door de bedrukking kan de kleding een grote hoeveelheid aan kleurstoffen bevatten. Het is verstandig om de kleding enkele keren met de hand te wassen. Daarna kan de bedrukte kleding met het bonte wasprogramma van uw wasmachine worden gewassen.  

 

 • Was op maximaal 40 graden

  Voor het behouden van de kwaliteit van de bedrukking raden wij u aan om de kleding op maximaal 40 graden te wassen.

 

 • Vermijd bijtende middelen

  Zowel de kleding als de bedrukking zijn niet bestand tegen bijtende middelen zoals chloor of bleekmiddel.

 

 • Gebruik vloeibaar wasmiddel

  Wij raden u aan om vloeibaar wasmiddel in plaats van waspoeder te gebruiken bij het wassen van bedrukte kleding.

 

 • Was de bedrukte kleding binnenstebuiten

  Om de bedrukking op de kleding te beschermen kunt u de kleding het beste binnenstebuiten draaien wanneer u het wilt wassen.

 

 • Sluit ritsen en klittenband

  Ritsen en klittenband kunnen de kleding beschadigen tijdens het wassen. Daarom is het verstandig om ritsen te sluiten en het klittenband dicht te doen wanneer u de bedrukte kleding wilt wassen.

 

 • Liever niet in de droger of strijken

  Hang na het wassen de bedrukte kleding direct uit, zodat er minder ongewenste vouwen ontstaan. De bedrukking mag niet worden gestreken en de kleding mag ook niet in de droger. Wilt u de kleding tóch graag strijken? Draai dan het kledingstuk binnenstebuiten en zet het strijkijzer op de laagste stand. Eventueel kunt u over de bedrukking nog een doek leggen, zodat u zeker weet dat de bedrukking niet zal beschadigen.

 

Passend advies!


Met deze wastips kunt u de bedrukte kleding zo lang mogelijk in optimale staat houden. Heeft u nog vragen over de wasvoorschriften of wilt u meer weten over de producten van Tshirtsandmore? Neem dan contact met ons op via info@tshirtsandmore.nl of 0314 – 33 27 73. Wij voorzien u graag van passend advies.