tshirtsandmore.nl

Over ons

Wie wij zijn en wat wij doen

 

www.tshirtsandmore is een onderdeel van APD Doetinchem.

 

Het bedrijf APD Doetinchem bestaat inmiddels al meer dan 10 jaar. Tshirtsandmore is onderdeel van APD Doetinchem en houdt zich bezig met het bedrukken/decoreren van t-shirts en textiel. Het bedrukken van kleding is een arbeidsintensief productieproces. De bedrukte kleding komt niet zomaar de machine uit rollen. Wij zullen u een kleine indruk geven van het proces.

 

Textiel en opdruk

 
Zodra u besluit om textiel bij ons te bestellen en te bedrukken, zetten wij het productieproces in werking. Allereerst hebben wij van u een digitaal bestand van de opdruk nodig (liefst een eps of ai bestand). Daarnaast is het van belang dat we weten welke textielsoorten u wilt bestellen. Wij kunnen aan de hand van uw bestelling voor iedere textielsoort het juiste formaat opdruk bepalen. Het juiste formaat textiel is afhankelijk van de textielsoort en de opdruk en daardoor voor iedere bestelling verschillend.

 
Wanneer het textiel is gekozen en een goede afmeting voor het drukwerk is bepaald, dan kan het proces van bedrukken beginnen. Tegenwoordig zijn de technieken zo ontwikkeld dat er met behulp van een speciale filmprinter gedrukt kan worden. Voorheen werd deze stap van het drukproces door een lithograaf uitgevoerd.

 
Kleding bedrukken

 
Zodra wij de film gereed hebben gemaakt en geprint hebben kunnen wij deze gaan gebruiken om de druk/zeeframen aan te maken met een speciale lichtgevoelige laag. Samen met de film en de belichtingsmachine, welke zorgt voor de overdracht van uw logo in de blauwe laag, kunnen wij het zeefraam gereed maken om te gaan drukken met de zeefdrukmachine.

 
Voordat wij definitief uw textiel kunnen bedrukken, bepalen we eerst de benodigde mengkleuren voor uw opdruk. In de grafische wereld werkt men met inkten. Deze inktkleuren worden aangegeven met pms kleuren. Over het algemeen zijn alle kleuren te maken zoals cyaan, magenta, fluorescerende kleuren, glow in the dark en glitterkleuren.

 
Hierbij hebben wij u een indruk gegeven van onze werkzaamheden. Wanneer u vragen heeft of een afspraak wilt maken horen wij het graag.